Salmonella spp in chocolade testen

Salmonella spp in chocolade komt niet vaak voor, maar als het wel zo is dan kunnen personen ziek worden en kan er buikpijn, diarree of koorts optreden. Meestal zijn de klachten na enkele dagen weer over. Bij risicogroepen kan dit wel een probleem opleveren, met zelfs de dood aan toe.

Bij de bereiding van chocolade kan er vanuit de grondstoffen (o.a. eieren) of besmetting via het productieproces Salmonella spp in de chocolade terecht komen. Bij inname van deze chocolade beschermt het vet van de chocolade de Salmonella spp tegen het maagzuur en komt dan onaangetast in de darmen. Daar zal het zich op de darmwand vestigen en de hierboven genoemde gezondheidsklachten veroorzaken.

Binnen 2 dagen

Indien u als producent van chocolade uw product op Salmonella spp of andere micro-organismen zoals E coli wil laten controleren, dan bent u bij Groen Agro Control aan het goede adres. Binnen 2 dagen na ontvangst kunnen wij aangeven of uw product verdacht is op de aanwezigheid van Salmonella spp.

Voor vragen of opmerkingen hierover kunt u terecht bij onze Product Manager Levensmiddelen: Michel Witmer. Of bel met +31(0)15 257 25 11.