Pathogenen
Normec Groen Agro Control is een gespecialiseerd laboratorium op het gebied van microbiologische voedselveiligheid. Via diverse analysemethoden, zoals telplaatmethode of PCR worden de micro-organismen bepaald. Naast directe analyses, kunnen producten ook op THT onderzocht worden (houdbaarheid).
Merendeel van deze methoden valt onder de accreditatie van Normec Groen Agro Control*:
*Q = Methode valt onder accreditatie van Normec Groen Agro Control
- Aëroob kiemgetal Q
- Alicyclobacillus
- Bacillus cereus Q
- Campylobacter jejeuni in 25 gram
- Clostridium perfringens
- Coliformen Q
- E. coli per 100 ml of per gram Q
- E. coli O157:H7 in 25 gram
- Enterobacteriaceae Q
- Faecale Streptococcen per 100 ml Q
- Gisten en schimmels Q
- Listeria monocytogenes in 25 gram (ophoping) of per gram (telplaat) Q
- Melkzuurbacteriën
- Norovirus
- Salmonella spp in 25 gram Q
- Shigella spp in 25 gram
- Staphylococcus aureus Q
- STEC in 25 gram Q
- Vibrio spp
Microbiologische isolaten
De NVWA stelt in een nieuwe wetgeving (2003/99/EG, ‘Besluit Zoönosen’ artikel 3) dat levensmiddelenbedrijven verplicht zijn om bij overschrijdingen maatregelen te nemen.
Zo dient u als organisatie onder andere melding te maken bij de NVWA van de overschrijding en bent u ervoor verantwoordelijk dat het verkregen microbiologische isolaat van het betreffende micro-organisme 2 jaar wordt bewaard en beschikbaar is.
In de bijlage vindt u de werkwijze en het contract wat u kunt ondertekenen als u dit wil toepassen binnen u bedrijf.