Nieuwsbrief Open Teelt Q1 – 2024

Hierbij ontvangt u onze eerste nieuwsbrief voor de Open teelt 2024, die dit keer geheel in het teken staat van analyses voor de akkerbouw.  Bodemvruchtbaarheid, regeneratieve landbouw en stikstofonderzoek staan centraal. En tot slot komen de wettelijke analyses aan de orde.

We wensen u veel leesplezier en wensen u een voorspoedig nieuwjaar.

  • Bodemvruchtbaarheid metingen
  • Regeneratieve landbouw
  • N-mineraal onderzoek
  • Derogatie en Fosfaatdifferentiatie

Grondonderzoek voor fosfaatdifferentiatie en derogatie

Heeft u analyserapporten van 2019? Dan bent u met deze percelen weer aan de beurt voor grondonderzoeken voor de fosfaat differentiatie.

Het is winter en mogelijk zijn oogstwerkzaamheden achter de rug en liggen de aardappelen achter de planken, zijn de bieten gerooid en de wintergewassen gezaaid. Door wateroverlast was dat voor velen een bron van grote zorg. De voorbereiding voor het nieuwe groeiseizoen begint alweer. En die voorbereidingen zijn onder andere de grondanalyses plannen. Natuurlijk moet dat vóór de bemesting plaatsvindt. Dus geeft u nu meteen op, via deze link. Aanmelden voor grondonderzoek voor fosfaat differentiatie en derogatie

Voor fosfaatdifferentiatie moeten de P-Al en P-CaCl2 cijfers doorgegeven worden voor 15 mei 2024.

Geldigheid algemeen grondonderzoeksrapporten

Dag van het bemonsteren Geldig tot en met
16 mei 2019 t/m 15 mei 2020 15 mei 2023
16 mei 2020 t/m 15 mei 2021 15 mei 2024

Nutriënten verontreinigde gebieden

Wil je hoge opbrengsten behalen in nutriënten verontreinigde gebieden? Onze akkerbouwoplossing combineert geavanceerde laboratoriumanalyses met innovatieve technieken om de bodemkwaliteit te verbeteren. Hierdoor kun je niet alleen gezonde gewassen verbouwen, maar ook de opbrengsten maximaliseren. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, zodat je succesvol kunt zijn in deze uitdagende omgeving. Kies voor onze akkerbouwoplossing en maak gebruik van wetenschap en technologie om jouw landbouwbedrijf naar nieuwe hoogten te brengen!

Groei en opbrengst van  gewassen optimaliseren, kwaliteitsproblemen verminderen en milieubewuste beslissingen nemen zijn nuttige stappen die niet over het hoofd gezien mogen worden in het streven naar succesvolle en duurzame landbouwpraktijken.

Aanmelden voor grondonderzoek voor stikstof  

Wilt u meer informatie over de onderzoeksmogelijkheden en over onze onafhankelijke adviezen,  of over het zelf steken van grondmonsters? Neemt u contact met ons op en overleg met Joke de Geus.

Vruchtbare bodem – welke analyses zijn van belang

De bodemparameters C/N verhouding, stikstof leverend vermogen (LNV), cationexchange capacity (CEC) , het hotwater extractable carbon, het potentieel mineraliseerbare stikstof, het organisch koolstofgehalte zijn parameters die we voor u kunnen meten. Zij geven u een belangrijk inzicht in de bodemvruchtbaarheid. Als u hierop hoog scoort kunt u erop vertrouwen dat afnemende gebruiksnormen uw gewasopbrengsten niet in gevaar brengen.

Neem contact met ons op en overleg met Joke de Geus

PFAS

Bent u een akkerbouwer die worstelt met de complexiteit van PFAS en laboratoriumanalyses? Maak u geen zorgen, wij hebben de oplossing voor u! Ons bedrijf biedt gespecialiseerde laboratoriumanalyses voor PFAS in de landbouwsector. Met onze geavanceerde technologie en het deskundige team van wetenschappers, kunnen we snel en nauwkeurig de aanwezigheid van PFAS in uw bodem of in gewasmonsters detecteren. Bespaar tijd, geld en frustratie door gebruik te maken van onze diensten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het meten van PFAS in de bodem en in uw producten!

U kunt hier verder lezen. https://agrocontrol.nl/pfas-in-grond/

Neem contact met ons op en overleg met Joke de Geus

Regeneratieve landbouw

Minimale hoeveelheden aan residuen van gewasbeschermingsmiddelen in compost lijken acceptabel. Echter bepaalde herbiciden uit de pyridine/pyrimidine-klasse kunnen in behandelde plantaardige materialen blijven bestaan, en wanneer behandelde materialen worden gerecycled tot compost, kunnen ze schade toebrengen waar de compost wordt toegepast. Dat inzicht is van belang om voor elk product de juiste toepassing te kiezen en klanten tevreden zijn met het bodem product.

Kalium en fosfaat analyses voor VVAK

Voor VVAK (Voedsel- en voederveiligheid Akkerbouw) bieden we kalium en fosfaat analyses aan. Als u alleen deze parameters nodig hebt is het toegestaan deze monsters zelf aan te leveren.

Wilt u hierover iets vragen, neemt u dan gerust contact op en overleg met Joke de Geus.

Monsters insturen

U kunt uw monster insturen naar Normec Groen Agro Control, Distributieweg 1, 2645 EG te Delfgauw. Als u liever gebruik maakt van onze ophaalservice dan kunt een mail sturen naar monsterophalen.agro@normecgroup.com. Wij kunnen ook de monsters nemen voor u. Wij zijn gecertificeerd voor monstername Keurcompost.

Voor het ophalen van monsters kunt u ook gebruik maken van onze website. Hier vindt u de opdrachtformulieren

Opdrachtformulieren

Feedback & Vragen

Normec Groen Agro Control staat garant voor betrouwbare analyses en een goede service. Wij staan open voor verbeterpunten en vragen, en komen daarom graag met u in contact.

Contact